Sorry Norge!

Jag ber om ursakt Norge. Många ganger har Maja och jag hånat den norska sjukvarden och det låga tempot, ineffektiviteten och slappheten. Igar och idag har jag fatt kanna på nar svensk sjukvård goes Norge. Igar jobbade jag 15,5 timme utan ordentlig rast eller tid att ata. Idag har jag jobbat 8 timmar och då och då førsøkt pressa in ett toabesøk och tid før att ata en banan. Det har helt enkelt varit APmycket att gøra !! En døende man med anhøriga som tar mycket tid, en man med ungefar femhundra injektioner och infusioner på ungefar lika manga tider, en dement dam som dragit ut sina PVK:er med pågående blodtransfusioner som man fått tvatta ren från blod ett antal gånger.. osv osv... !!!
Sen har jag dessutom varit ensam sjukskøterska pa min sida och endast haft en sjukskøterskestudentvikarie som hjalp , vilket ju gjort att allt med medicin och medicin teknik, ronder och dropp har hamnat på mina små svenska vikarieaxlar. Luck me sa fick jag iaf ronda med min bastis den dansk/norsk/svenska chefsøverlakaren Niels som tycker jag ska folja med ikvall och kolla på norrsken (hans ide, inte min!) och som ska tvinga hit mig på jobb nasta sommar vare sig jag vill eller inte. Men efter ronden vet jag inte vad som hande, alla patienter skulle ha mer dropp och alla fick ont. Sa da var det bara att jakta vidare med vatska och morfin.
Nu har jag iaf rapporterat over till kvallsvakten en sista gang och ska snart tacka for mig! Kanns markligt på nåt vis! Vad fort dessa 4 veckorna gick och vad otroligt bra allting blev! Har haft det super har i Harstad och hoppas verkligen jag kommer tillbaka hit !! Men nu ska det bli fantastiskt skønt att komma hem !!!

Final countdown

Hej kara vanner.
Vill for det forsta be om ursakt for denna trakiga blogg. Den blev inte alls sa rolig och intressant som jag tankte. Men nar man inte har tillgang till internet 24/7 blir man valdigt begransad. Jag har egentligen massa mer bilder och grejer jag skulle vilja skriva om och visa men det får jag ta face to face nar jag kommer hem istallet.

Har nu om 1,5 timme gjort mitt sista nattpass har i Harstad. Sen vantar de två sista jobbpassen: en lørdagskvall och en sondagdag. Sen HEMÅT. Lyckades precis boka om mitt flyg hem så jag slipper åka 3 timmar med båt till Tromsø utan kan istællet åka från en flygplats typ 25-30 min utanfør Harstad. Skønt! Hemresan kommer bli lång och seg redan som det ar!

Vet inte hur många mer inlagg jag kommer lyckas producera under den aterstaende tiden, men tack till er som foljt mig de har veckorna!

RSS 2.0