News

Nu mina vänner är det som så att det sker grejer här! Jag har efter moget övervägande beslutat att åka hem lite tidigare. Jag drar hem nu på måndag, så jag har alltså jobbat klart i harstad, tjänat ihop alla pengar till resan och ska nu bara hem och ta tillvara på tiden med alla nära och kära innan det blir äventyr! Härligt :)

Gäääääääääääääsp

Så här pigg är man efter fem nattevakter på raden. Men nu är det bara 1 timme och 45 min kvar innan jag är klar för dagen! Halelulja! Sen ska jag vara ledig hela 31 timmar innan det är dags för jobb igen! ;) min första lediga dag i Harstad som skulle blivit förra onsdagen, som sedan skulle blivit nu på torsdag har nu gått och blivit på söndag! Så på söndag ska jag ha min första och ENDA lediga dag denna Harstad-episoden. Smaka på den ni!
Nu är det kateter-tömmardags! Later!

Hell yeah

Tror inte jag har nämnt det tidigare men just nu är jag sjukt jävla laddad för semester.
GIVE ME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fyra av fem

Klockan är nollfemnolltre. PIIIIIP.
Sitter och betar av min fjärde nattevakt av fem möjliga. Men ska inte klaga, hittills har samtliga vakter varit mycket lugna och behagliga. Lite kiss, lite antibiotika och lite smärtestillande skulle man kunna sammanfatta det. Väljer då att bortse från den 97 åriga dementa damen med de starkaste nyporna i världshistorien som gav mig en rejäl match när jag skulle komma åt hennes PVK. Men det var i förrgår natt så det är redan historia.
Var och käkade middag på Metzo med finaste Camilla innan jobbet idag. Vi har inte lyckats träffas utanför jobbets fyra blåa väggar sen jag kom tillbaka, av lite olika anledningar, men bla. för att våra scheman ligger helt om varann. Men idag fick vi äntligen till det och det var så härligt! Tre timmar med god mat och gott sällskap bara försvann! :)
Idag ska jag och Linda ha städdag hemma. Vi insåg igår att det nog var rejält på tiden då ingen av oss kunde komma ihåg när vi gjort det sist. Haha säger inte det allt?

Ett gammalt kärt återseende

Ni som följde min gamla blogg guleböjen, från mitt första besök i den norska sjukvården kanske minns att jag hade en kategori som hette "Dagens norska ord". Där presenterade jag iallafall lite ord jag lärt mig under dagen, finns ju en hel del roliga norska ord!
Den kategorin har ju inte följt med till denna blogg, då jag numera är allt för "norgefierad" och inte längre reagerar på märkliga ord. Men nu tänkte jag göra ett undantag då jag idag fick lära mig kanske det roligaste norska ordet ever.
ROMPETROLL (den egentliga svenska översättningen blir precis som ni tror, Rumptroll !!!)
Rompetroll är iallafall barnen till en frosk, vilket är dagens andra norska ord.
Nu är ni väldigt spända på översättningen va?????
Så jag ska inte hålla er på sträckbänken längre:
Frosk = Groda
Rompetroll = Grodyngel
Lite kul tyckte ni väl också att det var?

Morgonstund..

Ni som är regelbundna nattjobbare, som jag, vet hur underbar känslan är när man kommer hem från jobbet på morgonen, tvättar av sig sminket, kryper in i en morgonrock, kokar the, fixar lite god frukost och sätter på tvn och bara myser. Wunderbar!


Godmorgon/Godnatt från mig!

Har man jobbat för mycket när...

.. man seriöst överväger om man faktiskt kan ta med sig ett ombyte vitkläder hem så man kan sätta på sig direkt på morgonen så man slipper att stå och byta om hela tiden.. tänk vad praktiskt!

Hemåt

Nu är hemresan bokad och klar. Den 21 februari lämnar jag Harstad för ett längre break. Blir en knapp vecka i Växjö innan bästa Frida och jag ska ut och se oss om i världen!

Om mig

Jag trodde bara det var nära och kära som läste min lilla blogg men är faktiskt några andra också vilket är himla kul! Tänkte bara sammanfatta lite om mig och min "Norge-historia" för er som undrat!
Jag blev färdig sjuksköterska i januari 2010 och jobbade först 8 månader på medicinavdelning i Växjö. Sen i september drog jag till Nord norge med siktet inställt på att jobba för bemanningsföretag i Tromsö. Men väl på plats fanns det märkligt nog inget jobb, så jag och en annan svensk sjuksköterska blev skickade till en liten stad på Norges största ö... - Harstad. I Harstad finns ett litet sjukhus och där fick vi jobb på kirurgen. Jag hade ju aldrig jobbat med kirurgi så det var en stor omställning från medicin, men alla var jätte trevliga och hjälpsamma så man kom snabbt in i rutiner och i gemenskapen.
Efter en månad löpte mitt kontrakt ut så då drog jag tillbaka till Sverige och var en snabbis i Oslo och jobbade på Rikshospitalet, även då för bemanningsföretag. Men då jag tyckte det var en hel del strul bestämde jag mig då för att jag inte ville jobba för bemanningsföretag mer. Så ringde chefen på kirurgen i Harstad och frågade om jag fick komma tillbaka och jobba direkt för sjukhuset istället. Och det fick jag! De var mycket nöjda med min tidigare insats och ville väldigt gärna att jag skulle komma tillbaka. Sagt och gjort, i november drog jag tillbaka själv och gjorde 9 veckor. Blev en heeeel del jobb men också mycket nya bekantskaper och vänner. Innan nyår drog jag en sväng till London och sen var jag hemma i Växjö i cirka två veckor innan jag drog tillbaka till Harstad IGEN. Så snart har jag gjort tre av fem veckor här och som de senaste inläggen indikerat jobbar jag nog mer nu än jag nånsin gjort! Men trivs man bra och känner att man klarar av det så är det bara att köra på! Hade jag inte trivs så bra som jag gör hade jag aldrig orkat med att jobba mellan 8-16 timmar VARJE dag!
Målet med allt mitt jobb här uppe är en 11 veckor lång resa med en kär vän! Vi startar vår resa 1 mars i vietnam, sen blir det laos, japan, eventuellt sydkorea, kina, mongoliet och ryssland. Vi ska bla. åka transsibiriska järnvägen!
Ja, det var en liten utläggning om mig!

Ljusare tider

Det är helt fantastiskt vilken skillnad det är på ljuset här nu! Det skiljer ca 40 minuter från när solen gick upp i förra veckan mot denna veckan och 40 minuter när solen går ner! Så idag var det ljust när jag gick hem från jobbet kl 15.30! Härligt :) men nu är det mörkt ute och nattjobb väntar. Ska göra 5 nätter i rad så nu inträder jag i jobbkoma. Vi hörs nästa vecka!

Working hard hard hard

Jag ber verkligen om ursäkt för tråkiga inlägg om jag nu ens producerar några. Men inspirationen är NOLL. Dessutom jobbar jag röven av mig just nu. Har fortfarande inte haft en ledig dag sen jag kom tillbaka och igår gjorde jag mitt första "regelrätta" dubbelpass - dvs 8-23. Dessutom med gruppansvar och student. Plus att jag fortfarande är sjuk. Buhuuuu vad det är synd om mig.. haha nej det var inte meningen att beklaga mig, men allt mitt fokus och min kraft ligger på jobbet just nu. Dessutom snittar vi på 16 patienter nu, när vi bara har personal för 10 och rum för 14.. vilket leder till att två stackare får ligga i korridoren. Ja, jobbsituationen just nu är ganska hektisk som ni förstår. Jag har ju ett vikariat på 100% och mitt första schema var rena semestern, det låg ju på 35 timmar i veckan, som en norsk heltid är. Men som tdigare nämnt har jag fortfarande inte varit ledig sen jag återvände.. så de där 100% är sedan länge överskridna. Men jag trivs fortfarande på kirurgen och i Harstad även om det blir mest jobb i nuläget...

RSS 2.0