Har man jobbat för mycket när...

...

- Patienterna ser fundersamma ut och frågar om jag klippt mig, eller gjort nåt, för jag ser annorlunda ut än vanligt.
- Man glömmer ta på sig byxorna efter en arbetsdag och sätter på sig skorna direkt
?????????

(13 dagar på jobb och 5 dagar tills första lediga dagen i Harstad!)

Mångkulturellt

Då var klockan snart halv tre och dags att bege sig till jobbet. Har spenderat förmiddagen tillsammans med Marton, vår ungerska AT-läkare (han som frågade om förspelet för flera veckor sen, om ni minns?). Vi utlänningar här i byn får ju försöka hålla ihop! Imon ska vi dessutom åka på biltur runt Hinnöya, ön som Harstad ligger på. Kan ju bli spännande när ungraren visar svensken nord norge, hehe. To be continued...

Cashing!

Räknade precis på vad min Decemberlön motsvarar i svenska kronor. Det hissnande svaret blev 78 700 SEK (och då har jag ändå lägsta lönen eftersom jag är så pass nyutbildad och inte är undersköterska sen innan!) Sooo NOT kidding !!!! I och för sig före skatt då men ändå, blir ju en hel del slantar kvar till mig med :)
Så ni svenska sjuksköterskor som tvekar på att dra till Norge, VAD VÄNTAR NI PÅ?

Så de så

Ni som tror att jag alltid är sjuk här uppe för att jag jobbar så mycket har fel. FEL. Jag har äntligen kommit på anledningen! Och det är det extremt schizofrena vädret här! Igår när jag gick hem från jobbet ösregnade det. För att undvika den värsta isen på vägen gick jag mitt ute i gatan i bilspåren, för där var det asfalt. Enda nackdelen var dock att där forsade det vatten. Men hellre blöt om fötterna än att trilla i en isig vattenpöl på trottoaren. Men det kändes ändå skönt med regn och 4+, för då kanske snön skulle försvinna. Mmm tji fick jag! Vaknade idag av snöoväder och 1 dm nysnö på marken. Blir så trött!

Here we go again...

NOOOOOOOOOOOOOO !!!!
Jag har blivit förkyld !!!!! Som jag alltid verkar bli här i Harstad !!!!!!!! :(
Vill inte vill inte vill inte VILL INTE.
Är det sjukhusbacillerna som flyttar in i min kropp när jag kommer hit eller vad är det som sker????

Trötter

En normal arbetsdag är 8 timmar. Idag har jag spenderat 8 timmar INTE på jobbet. Jobbade natten och sen kvällen. Är lite mör nu måste jag säga! Sängen here I come!

Ännu en tumme upp!

Här sitter jag på nattvakt i en sjukt snygg sjukhusskjorta med min sjukt snygga och stora Starbucksmugg som till och med är namnad. HUR mycket vuxenpoäng är det inte på den då???


Kissemiss

Idag kan jag ha köpt den fulaste tröja jag nånsin ägt! Har börjat träna en hel del nu och på gymmet får man inte ha linne utan måste ha något med ärmar på! Typ för att det ska rinna svett från armhålan på maskinerna? Jag förstår inte riktigt tanken med tanke på att typ en sån som jag svettas mer från ansiktet än armhålorna... men men regler är regler! Därför begav jag mig till HM och rean för att inhandla lite tshirtar! Hittade tre stycken a 30 kr. Som hittat! Den ena är dock riktigt ful !!!!!!!!!!! Men den var BILLIG !!!!!! ;)



Solklart!

En sak som har förändrat sig ganska mycket faktiskt sen jag åkte, är ljuset! När jag lämnade Harstad 30 december var det ju mitt i mörkertiden, dvs. solen bemödade sig inte ens med att stiga upp om dagarna och det var som ljusast mellan 11-13 på dagarna då det var skymningsljus typ. Men den 15 januari tror jag det var, så kom solen tillbaka! Detta har ju alltså gjort att det numera faktiskt är några timmar dagsljus på dagarna och det är inte kolsvart när jag går till jobbet 14.30 på eftermiddagen! Väldigt skönt måste jag säga! Det som känns helt galet är att nästa gång jag kommer tillbaka, i juni, kommer det vara ljust dygnet runt!
Det som är lite kul är att det är verkligen en stor händelse här när solen kommer tillbaka. Förr var barnen tydligen lediga den dagen solen kom, för att de skulle vara hemma och välkomna den eller nåt liknande. Numera får man inte vara ledig men det firas ändå, som på sjukhuset. I fredags var det "solens dag" (lite sent men iallafall!) och det firades med solbullar och oboy i sjukhusets kafeteria och några dagisbarn sjöng solsånger! Jag missade dock denna händelse eftersom jag jobbat natt och inte orkade släpa mig till jobbet för såna här hedniska ritualer :)

Skam den som ger sig..

På rent jävlarannamma tog jag mig i kragen och försökte återställa det försvunna inlägget. Det blev dock inte hälften så bra eller roligt men här kommer version 2 iallafall:
Okej okej. Jag erkänner. Jag är kass på bloggeriet just nu. Men har liksom ingen inspiration. Ska dock göra ett försök nu till en liten uppdatering!
Det senaste "spännande" som hänt är att jag lyckades svimma två gånger på ett nattpass... var väl lite lagom pinsamt men nu efteråt så är det veckans snackis på jobbet och har lett till många skratt, så får väl bjuda på det!
Jag kom iallafall in till en av mina patienter, en dement dam, som plötsligt inte låg i sängen. Jag hittar henne på andra sidan sängen liggandes i en stor blodpöl. Det är mörkt på rummet och blodet och håret har liksom kletat ihop sig till något som först ser ut som en bit av huvudet. Jag står alltså där i mörkret och kvider helvetehelvetejävlafan och är säker på att tanten har ett 10 cm stort hål i huvudet.. jag larmar på de andra och de kommer till undsättning tillsammans med en läkare som befann sig på avdelningen.
Vi får upp damen i sängen och det fortsätter rinna blod från huvudet. Det var blod runt sängen, blod på damen, blod i sängen, blod på oss. Dr Aksel och jag lyckas iallafall konstatera att det INTE är ett hål i huvudet utan som sagt håret och blodet som kletat ihop sig, och att blodet kommer från ett halv centimeter stort sår i ögonbrynet. Det var dock ett galet tryck från det här såret s blodet bokstavligt talat sprutade 20 cm ut. Jag stod typ still i 20 minuter och försökte trycka och stoppa blödningen så gott jag kunde när Dr Aksel försökte sy.
Plötsligt blir jag dock helt kallsvettig och illamående och rummet börjar snurra. Så då släpper jag allt jag har för händer och säger till Aksel att jag inte mår så bra och lägger mig ner på golvet. När världen slutat snurra börjar jag må sinnessjukt illa så springer iväg till toa för jag tror jag ska spy. Det kom dock inget och när jag återhämtat mig lite tycker jag att jag fan får skärpa mig! Jag är ju inte rädd för blod egentligen!
Så tillbaka till the crimescene. Börjar trycka på såret igen och assistera dr Aksel. Denna gång går det bara 10 minuter innan svetten bryter ut och jag tror jag ska kräkas rätt ut. Jag är dock mer envis denna gång och försöker dölja mina symtom genom att luta mig mot sängen och försöka stå upp så länge det går. Tillslut går det inte längre och jag säger: -Aksel nu svimmar jag! och så fick jag bekanta mig närmare med golvet på sal 428 denna onsdagsnatt...
Och så var det med den saken!
(måste dock tillägga att damen klarat sig helskinad ur denna historia och är lika härligt förvirrad nu som tidigare!)

Helvetesjävlaskit

Ursäkta språket. Men ett inlägg jag precis skrivit försvann och jag är riktigt jävla irriterad just nu. Därför dröjer uppdatering ännu en dag..

Back in business

Då var jag tillbaka i Harstad och tillbaka med bloggandet! Har haft 2,5 veckas supersemester men för att vara helt ärlig känns det väldigt bra att vara tillbaka!
Kom sent den 17/1, jobbade kväll igår och dag idag och sen ska jag på i natt igen (andra dagen och redan
extrapass!) Så ska egentligen sova nu men ville bara skriva några rader här så ni vet att jag lever!

Har varit ett enda stort kramkalas på jobbet senaste dagarna, man skulle ju kunna tro att jag varit borta
huuuuur länge somhelst... men jag förstår mina kollegor iofs... när de ser mig vet de att de inte behöver ta så många
extrapass och kan sjukanmäla sig med gott samvete ;)

I´m back!

Kära vänner!
Ber om ursäkt för blogg-komat som varat men nu är jag tillbaka efter en helt fantastisk nyårsweekend i London! Magiskt bra var det!
Sent igår kväll anlände jag och min kära vapendragare hem till vår (hennes) nya lya på norr i Växjö så nu sitter jag här i soffan och har precis avnjutit en fantastisk julfrukost (bättre sent än aldrig...) med glögg och lussekatter! SOM jag längtat !!!!!
Annars ser planen ut som så att jag blir i la stada tills efter 15 januari och under de veckorna ska jag bara glida omkring och träffa nära och kära! Härlig tillvaro JA!

GRYM frukost!

Nyvaken men mkt nöjd! Två tummar på den! :)

London it is!

Tummarna upp för London!
GOTT NYTT ÅR från oss !!!!
:)

RSS 2.0