En vecka i Norge, ledig dag i Harstad

Nu är det lite mer än en vecka sedan jag landade på flygplatsen i Tromsö och påbörjade mitt Norge äventyr. Det är exakt en vecka sen jag knackade på Majas dörr och vi inledde expedition Harstad. Veckan har bjudit på en del överraskningar och blev väl inte riktigt som jag tänkt. Men nu har man äntligen börjat landa lite i allt och börjar faktiskt känna sig mer som en kollega på jobbet än en pengakåt svensk sjuksköterskevikarie! Maja och jag har det riktigt bra i vår lilla etta bredvid sjukhuset   och dagarna rullar på. En kväll när vi kom hem från jobbet och var riktigt trötta och flummiga så kom vi på den briljanta idén att vi skulle byta ut tältsängen vi fått mot en riktig säng som vi sett i korridoren en trappa ner! Sagt och gjort. Klockan halv tolv under vilda skrattattacker börjar vi kånka en 1,20 säng uppför trapporna och in i vårt kombinerade vardagsrum/sovrum! Så nu sover även jag som en liten prinsessa i vårt stöldgods!

 

Idag har jag som sagt varit ledig vilket faktiskt vart skönt. Jobbade dubbelpass igår och om jag summerar tiden här har jag jobbat 7 pass på 5 dagar så då kan man få njuta av en dag i soffan med Sex and the city och några avsnitt av gossip grill säsong 2 som jag inte sett innan och av en slump hittade på datorn!

 

På jobbet igår iallafall tror jag äntligen att jag kom över gränsen och blev "godkänd" som en i Kirurgen A-gänget. En av de rutinerade sjuksköterskorna som är jätte rolig och otroligt mån om att visa och hjälpa en, blev uppriktigt förvånad över att jag inte ens varit sjuksköterska ett år jag som var så "flink". Efter detta mjuknade till och med en av de mer bitchiga syrrorna och blev jätte trevlig hela eftermiddagen och traskade till och med ner i källaren och fixade ett skåp i omklädningsrummet till Maja och mig!  Nu är jag dessutom ännu mer bundis med Niels, överläkaren, efter att jag visat mitt ooootroliga intresse för kirurgi när jag frågade om man kunde få vara med och kolla någon operation. SJÄLVKLART fick jag det! Jag försöker ju smöra in Maja och mig så vi ska få stanna kvar här i Harstad och inte behöva åka tillbaka till Tromsö!

:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0