Underbar dag

Eftersom vi allt mer smælter in i gemenskapen hær i Harstad och kommer Harstadborna nærmre så har vi dels blivit bjudna på (Harstadsjukhus svar på ) Dr McDreamys, inflyttningsfest næstnæsta helg (men då ær vi ju tyværr inte kvar) samt att vi fick erbjudande om att låna chefen Heges bil och åka ut på Lofoten !!!! Så idag har min kæra roomie Maja och jag vart på roadtrip! Vi trodde det skulle vara fint i Lofoten men inte så fantastiskt som det var! Innan vi begav oss så var vi uppe på jobbet och hæmtade bilnycklarna och en karta, då hade Heges man Simon blivit så engagerad i vår tripp att han hade mærkt ut massa stællen på kartan och skrivit gula post-it lappar med saker vi inte fick missa och ungefæra kørtider mellan de olika stællena. Och før att språket inte skulle hindra oss att førstå hans små lappar hade han æven vissa kommentarer på engelska, haha! Plus att han læmnat sitt nummer om vi hade några frågor eller kørde vilse. Hur gulligt?

 

Så vi børjade køra ut ur Harstad och længst fjordarna, mellan berg och hav. Det var så vackert landskap med høga berg med snø på topparna och sen orange/gula træd som gick ænda ner till vattnet som låg helt spegelblankt. Vi hade æven turen med oss med vædret och det bjøds mestadels på sol! Vårt førsta stopp blev Svolvær som ær porten till Lofoten typ, dær tog vi en kaffe nere vid havet och satt och solade oss. Sen åkte vi vidare till Henningsvær, ca 30 minuter bilresa till. En sømnig by som påminde mycket om Smøgen med sina små hus, bryggor och fiskebodar. Nu var det ju verkligen lågsæsong så det var inte så mycket øppet men vi vandrade omkring och fotade och njøt av omgivningarna. Eftersom jag skulle jobba natt och bilresan var ganska lång valde vi att inte åka længre utan åkte tillbaka till Svolvær och en restaurang som heter Bacalao, dær åt vi deras berømda fisksoppa till lunch och satt och kosade oss och tittade ut øver havet.

 

På hemvægen børjade det regna vilket resulterade i en riktigt fin regnbåge som gjorde landskapet ænnu mer magiskt! Væl hemma i Harstad tog vi oss en liten cruisar-runda down town och insåg att vi nog faktiskt redan sett det mesta av Harstad, så litet ær det! Ændå ær detta Nordnorges tredje størsta stad med sina 20.000 invånare!

 

Tyværr har det inte gått att ansluta till det trådløsa nætverket på sjukhuset de senaste dagarna, men ska slænga upp lite bilder så fort jag kan! Dock kan man ju aldrig riktigt fånga eller førmedla kænslan, men tro mig, Lofoten var fantastiskt! Och eftersom vi redan børjat planera att komma tillbaks i sommar så blir det LÆTT ett længre besøk næsta gång!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0